אני רוצה לנפץ שני מיתוסים מאוד גדולים ונפוצים באוכלוסייה. מוכנים?
שמן זה משמין.
שמן במריחה חיצונית יעשה את הפנים שלי שומניות ויצאו לי פצעים.
האומנם?
הרבה אנשים שאני פוגשת מפחדים לאכול שמנים ושומנים כשבפועל המאכל הבעייתי ביותר בתפריט שלנו הוא הסוכר הלבן או בשמו השני "השודד הלבן". לא רק שסוכר לבן מוכח כגורם לסוכרת, אלצהיימר, דלקתיות בגוף, השמנה ועוד תחלואות, הוא גם מרוקן לנו את מאגרי ויטמיני ה B בגוף שלנו בתהליך הפירוק שלו (ויטמיני B חיוניים למערכת העצבים ולטיפול במתחים).
בנוסף כאשר אנחנו צורכים שומנים טובים כמו: טחינה, אבוקדו, שקדיה, שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה, שמן קוקוס בכבישה קרה, אגוזים, שקדים וזרעים טבעיים, 30% מהשומן נשרף רק בתהליך העיכול- שזה המון!
שמן קוקוס לדוגמא, הוא שומן רווי אבל מהסוג הבריא. הוא מכיל חומצות שומן בינוניות שרשרת, זאת אומרת שחומצות השומן קלות לפירוק, קלות לעיכול ונשלחות לכבד על מנת להפוך לאנרגיה. הן לא מעלות את רמות האינסולין בדם (מצוין לסוכרתיים) ויכולות לעזור בתהליך ירידה במשקל בכך שהן משפעלות את חילוף החומרים (המטבוליזם).
שמן קוקוס מכיל חומצת שומן בשם חומצה קפרילית שהסגולות הרפואיות של חומצה זו רבות כמו פעילות אנטי חיידקית- מסייעת למנוע שגשוג של חיידקים כמו E.coli, פעילות אנטי פטרייתית ופעילות אנטי ויראלית (נגד וירוסים). חומצה זו מיטיבה במיוחד עם מערכת העצבים שלנו. כדאי לשלב שמן קוקוס במצבים של אפילפסיה, אלצהיימר, רעד ושלפוחית רגיזה.
בשימוש חיצוני שמן קוקוס מעולה להזנת העור, נספג בקלות ומעודד ריפוי של העור. הוא מטפל ביובש בשפתיים, בכפות הרגליים, בידיים ומרכך את השיער. אני אישית לא ממליצה למרוח שמן קוקוס על עור הפנים, יש שמנים הרבה יותר טובים לעור הפנים.
שמן בשימוש חיצוני
אנשים מפחדים למרוח על הפנים ועל הגוף שמנים מכיוון שהם חושבים שהעור יהיה שומני, כשבפועל ה"שמן" הבעייתי ביותר שאנחנו צריכים להימנע ממגע איתו הוא שמן מינרלי.
שמן מינרלי (כתוב גם ברכיבים: Mineral oil/Petrolatum/Paraffin/Vaseline) הוא נגזרת של נפט והוא מאוד פופולרי בקרמים תעשייתיים, גם ביקרים ביותר. המחיר שלו נמוך מאוד, התוקף שלו אינסופי והפעולה שלו היא להחליק בקלות על העור ולמנוע ממנו לאבד לחות. בפועל הוא סותם את הנקבוביות ולא מאפשר לעור לנשום.
שמן מינרלי לא מאפשר לעור לנקות רעלים דרך העור, הוכח כמסרטן, גורם לאקנה מכיוון שסותם את הנקבוביות, גורם להזדקנות מוקדמת של העור ומחמיר בעיות עור כמו אלרגיות, פסוריאזיס וסבוריאה.
אז במה כן להשתמש אתם שואלים?
שמן שקדים בכבישה קרה. אם הוא אורגני עוד יותר טוב.
שמן שקדים הוא שמן שמאזן את העור, מזין אותו ומרכך אותו. הוא נעים על העור, קליל ומרגיע את העור. הוא מצוין לניקוי עור הפנים, הסרת איפור, הוא מגביר את חיוניות העור ואת המראה שלו.
לגוף החכם שלנו יש מנגנון שנקרא משוב חיובי ומשוב שלילי. ברגע שאנחנו נותנים לגוף חומר מבחוץ, הגוף מקבל סימן ומפסיק לייצר את אותו החומר מבפנים. לכן אין לנו סיבה לפחד שהעור שלנו יהיה שומני אם נמרח עליו שמן.
במידה ונשטוף את הפנים עם סבון יותר מידי פעמים ביום, העור שלנו יתייבש והגוף יפריש הרבה שמן כדי לאזן אותו.
לאחרונה נחשפתי לשיטת הטיפוח הקוריאנית שבה הם משתמשים ב 10 שלבים לניקוי וטיפוח עור הפנים, הקו המנחה הוא איזון בין שמן למים. עור הפנים שלהם מהמם, כנראה שזה עובד.
אם אנחנו רוצים לקצר תהליכים ולהנות מתוצאות טובות אפשר:
לשטוף את הפנים עם סבון פנים טבעי, להוריד את הסבון במים. כשהפנים עוד רטובות לוקחים ממש מעט שמן שקדים בין כפות הידיים, משפשפים בין הידיים (תנועת סיבון) ומורחים על הפנים בתנועות סיבון. לוקחים צמר גפן, מרטיבים מעט ועוברים על הפנים עד שכל הלכלוך והאיפור במידה ויש, הוסר. שוטפים במים, מנגבים בעדינות עם מגבת נקייה.
מאחלת לכם בריאות ואיזון מבפנים ומבחוץ,
מיס אלגמיס.
Comentarios